Haşere Mücadele

İçerisindekiler

Güve Böceği Nedir?

Güve böceği küçük ve oval biçimli olan haşere türüdür. Güve haşeresi ( böceği) siyah ya da gri renktedir. Güve böceği 3 mm büyüklüğündedir.

Güve haşeresi önce kurtçuk şeklindedir ve daha sonra kelebek şekline dönüşmektedir. Güve böceğinin ergini kelebek şeklinde olanıdır. Güveler yumurtlayarak çoğalırlar.

Kelebek şekline gen güve haşeresi yumurta bırakabilir. Güve böceği açık alanlarda ekinlerin iç kısımlarına gizler.

Bu böcekler bitkilerin kısa sürede kurumasına neden olur. Güve haşeresi (böceği) kapalı alanlarda ise yumurtalarını yünlü eşyaların veya elbiselerin iç kısımlarına bırakır.

Güve Böceğinin İnsan Sağlığına Zararı Varmı?

Güve böceği insana zarar vermez ancak yaşadığımız mekânlarda ki pamuklu eşyalara ve giysilere hasar verirler.

Güve böceği hayvan kılından yapılan her türlü eşya üzerine yerleşirler. Güveler gıda gereksinimini de bu tür eşyaları yiyerek sağlarlar. (yünlü giysiler, ipekli giysiler, kaşmir gibi). Güve böceği kısa zamanda ürer ve bulunduğu alanı istila eder.

Güve Böcekleri Nereleri Tercih Ederler?

Güve böceği özellikle sıcak alanları tercih ederler ve bu alanlarda üreme yaparak çoğalırlar. Bu böcekler nadirde olsa loş alanlara da yerleşip çoğalırlar. Güve haşeresi (böceği) genellikle geceleri faaliyet gösterirler. Güveler gündüz de görülebilirler ancak bu böcek en çok gece aktiftir. Güve böceği tahıl ve buğday ambarlar ile kiler, mutfak alanlarındaki gıda ürünlerine büyük zararlar verir.

Güve böceği bu alanlara oldukça büyük maddi zararlar verir. Güve böceği tahıl ve buğday ambarlar ile kiler, mutfak alanlarındaki gıda ürünlerine büyük zararlar verir. Güve böceği bu alanlara oldukça büyük maddi zararlar verir. Güve böceği kendi içinde çeşitlere ayrılır. Güve tahıl güvesi, deri güvesi, halı güvesi, elbise güvesi gibi türlere ayrılır.

Güve Böceği Çeşitleri

1- Halı Güvesi Böceği: Halı güvesi deri koltuk, kumaş, kürk gibi eşyaların içlerine yumurtlayarak çoğalır. Halı güvesi böceği çok uzun süre aç ve susuz olarak yaşayabilir. Halı güvesi bireysel mücadele ile yok edilemez. Halı güvesinden kurtulmak için profesyonel destek almak gerekir.

2 – Tahıl Güvesi Böceği: Gıda ihtiyaçlarını tahıllar ile sağlar. Tahıl güvelerinin yaşam alanları tahılların iç kısımlarıdır ve bu böcekler kısa sürede alandaki diğer alanlara yayılmaya başlar. Tahıl güvesi yumurtalarını tahılların iç kısımlarına bırakır. Tahıl güvesi evlerde görülebildiği gibi daha çok tahılların saklandığı loş ve nemli depolarda bulunurlar. Tahıl güvesi böceği tahıllara büyük ölçüde maddi zarar verir.

3 – Deri Güvesi Böceği: Daha çok kiler ve depolarda görülür. Deri güvesi böceği ortama olarak 1 cm ile 1,5 cm büyüklüğündedir. Deri güvesi de diğer güve türleri gibi kısa sürede çoğalma özelliğine sahiptir.

4 – Odun Güvesi Böceği: Adından da anlaşıldığı üzere odun, tahta veya ahşap aralarına yerleşir ve bu güve türü bu alanlara yumurtlayarak çoğalır. Bu güve böceği türü yerleştiği alanları kemirir bu şekilde bu tür güveler besin ihtiyaçlarını giderirler. Odun güvesinin insanlara herhangi bir zararı yoktur. Odun güvesi böceği maddi kayıplara neden olur. Bu güve türünden kurtulmak için uzman ilaçlama firmalarından yardım almak gereklidir.

Güve Böceği İlaçlama

Güve Böceği mücadelesinde mutlaka konusunda uzman Sağlık Bakanlığı Onaylı ve gerekli tüm evraklara sahip olan firmalar tercih edilmelidir. Tamiş İlaçlama firması İstanbul ve Tüm Türkiye’de Güve Böceği İlaçlaması konusunda sizlere profesyonel olarak hizmet vermektedir.

Firmamız en uygun fiyatlarla en iyi hizmeti, müşteri memnuniyetine uygun olarak sizlere sunabilmektedir. Firmamıza Güve Böceği İlaçlaması için 7 gün 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz.

Başa Dön

Hemen
Teklif Alın