Haşere Mücadele

İçerisindekiler

Lağım Sinekleri Hakkında

Lağım Sinekleri, çöp lağım ve kanalizasyon sinekleri canlı maddelerden ve çöplüklerden beslenirler. Yumurtalarını dağınık yığınlar halinde, canlı veya çürümekte olan maddelerin içine her yerde bırakırlar.

Uygun koşullarda lağım sinekleri, bir hafta kadar kısa bir zamanda, ama çoğunlukla iki ya da üç haftada bir nesli yaşayabilirler.

Lağım Sineği İstilasının Belirtileri

Diğer sineklerde olduğu gibi etrafta görülmesi en belirgin işarettir. Genellikle, banyo duvarlarında ya da üreme yerlerine yakın olan yerlerde dururlar. Larvaları da üreme yerlerinde solucan gibi kıvrılırken görülebilir.

Lağım sineği suya dayanıklı ekosistemlerin ayrılmaz bir parçasıdır. Bununla birlikte, eğer sayıları çok artarsa, lağım sinekleri ev sahipleri için sorun yaratabilirler.

Lağım Sinekleri Nerelerde Bulunur?

Böcek ilaçlama bu gibi durumların önlenmesi için etkin bir mücadele yöntemi olup insanları rahatsız eden sineklerin önlenmesinde oldukça etken rol oynar. İsimlerinden de anlaşılabileceği gibi, evlerde kanalizasyonlarda ve rögarlarda bulunurlar. Ayrıca, çürümüş tahtaların ve gübre yığınlarının yakınlarında da görülürler.

Lağım sineklerinin yumurtalarından beyaz, neredeyse şeffaf larvalar çıkar. Yüksek ısı değişikliklerinde ve düşük oksijen seviyelerinde yaşayabildikleri bilinmektedir. Bazen, biyolojik olarak ayrışmakta olan canlı madde tabakalarının altında yaşadıkları da görülür.

Az sayıda olduklarında, pis su borularını tıkayan maddeleri çözmede etkili oldukları için, lağım sineği larvalarının varlığının faydalı olduğu düşünülür. Lağım sineği larvalarının, yoğun balçık ve birikintileri parçalayacak kadar olağanüstü güçte çeneleri vardır.

Lağım Sineğinin Üreme Şekli

Lağım sineği larvaları, pupa evresini geçirdikten sonra altı ayaklı, çift kanatlı ve antenli yetişkin lağım sineği haline gelirler. Yetişkin sinekler yaklaşık iki hafta kadar yaşar, ama yeni büyüyen sinekler hemen onların yerine geçerler. Yetişkin lağım sinekleri bazen küçük oldukları, tüylü, geniş kanatlara ve belirgin antenlere sahip oldukları için güve sineği olarak da adlandırılır.

Lağım sineğiyle mücadelenin en etkin yolu, canlı maddelerin borularda biriktiği sineklerin üreme yerlerini temizlemektir. Eğer lağım sinekleri bir evde varsa, çok büyük bir ihtimalle tıkanmış ya da yakında tıkanacak bir boru vardır.

Lağım sineği ilaçlama yaptırmak bu sineklerin önlenmesi için yeterli olup insanların sineklere karşı hassas olduğu bilindiği için sineklerin verdiği rahatsızlıklara karşı özellikle bayanlar çok daha hassas ve titiz yapıları nedeni ile sineklerden pek hoşlanmadıkları için evde lağım sineği ilaçlama hizmeti talep ederler.

Tamiş ilaçlama hizmetleri sinek türleri ve lağım sineklerinin ortadan kaldırılması için kokulu, kokusuz lağım sineği ilaçlama yöntemleri ile sizlerin mekânlarınızda ilaçlama hizmeti vermekte sizleri rahatsız eden böcek ve sineklerin mekânlardan arındırılması için birinci sınıf haşere ilaçları kullanarak garantili ilaçlama servisi sunmaktadır. İstanbul ilaçlama firması Tamiş en prestijli firmalarından olup Türkiye gelenine hizmet verebilmek için gece gündüz çalışmaktadır.

Lağım Sineği İlaçlama

Lağım sineği ve kanalizasyon sineği olarak adlandırılan böcek türlerine halk dilinde çöp sineği de denilmektedir. Pek çok insanın zaman zaman banyo ve yiyeceklerinin etrafında dolaşan sineklerden rahatsız olmaları sebebi ile lağım sineği ilaçlama yaptırmalarını zorunlu kılmaktadır. İsminden anlaşılacağı gibi lağım kanalları ve çöp yığıntılarında yaşayan sinekler pek çok insanın bildiğinin aksine insanları ısırmaz ve direkt olarak hastalık bulaştırmazlar.

İstanbul Lağım sineği ilaçlama hizmetleri evlerde ortaya çıkan bu sineklerin çevreye rahatsızlık vermesi ve insanların sinek rahatsızlığı yaşaması sonucu başvurulan bir hizmet türü olup tatarcıklara oranla bu sinekler daha zararsızdırlar. Lağım sinekleri 1,5 – 5 mm büyüklüğünde, açık gri ya da sarımsı kahverengi renginde açık renkli kanatlara sahip sineklerdir. Gövdeleri ve kanatları, kendilerine tüylü bir görüntü veren uzun kıllarla kaplıdır.

Lağım sineği, hareketsiz haldeyken kanatlarını kendine has bir şekilde gövdesinin üstünde, adeta bir çatı oluşturarak kapatmaktadır. Lağım sinekleri, evlerde banyolarda, mutfaklarda ya da bodrum duvarlarında bulunurlar. Geceleri daha aktif olan lağım sinekleri ısırmazlar ve her ne kadar şaşırtıcı olsa da insanlara hastalık bulaştırmazlar. Sinek ilaçlama şekilleri bulundukları ortama bağlı olarak dumanlı lağım sineği ilaçlama ve spreyleme şeklinde ilaçlama ile yapılabilmektedir. Tamiş ilaçlama firması olarak sinekler ile mücadelede en etkin çözüm buharlama ilaçlama yöntemi ile mücadele edip yarıklara ve çatlaklara sığınan sineklerin imha edilmesinde etkili yöntemler uygulamaktayız. Uçan Haşere İlaçlama ve çöp sineği ilaçlama bu yöntem uygulaması en etkin mücadele yöntemlerindendir.

Lağım Sineği İlaçlaması İçin Bize Ulaşın